Een aantal transformatorhuisjes op het Hembrugterrein is aangewezen voor maatschappelijke initiatieven.

Afgelopen september kregen wij het nieuws dat een van die pandjes voor stichting BIND is. Daar zijn we echt enorm blij mee. Eindelijk kunnen we creëren waar we al zo lang over fantaseren: een huiskamer op het Hembrug. Het kruispunt van koffie en creatie. Een plek waar je kunt werken, ontmoeten of niksen. Waar je welkom bent om anderen te verwelkomen. We houden van samenwerking. 

Voor het pandje betalen we een symbolische huur. Daar staat tegenover dat alle kosten voor de ontwikkeling van het pand voor ons zijn. Van riool tot verlichting en van ramen tot deurbel. Dat is een behoorlijke uitdaging. Maar ook een erg leuke. De eventuele winst die we met onze activiteiten maken gaat naar de stichting zodat we daarmee weer mooie projecten kunnen creëren.

Het eerste grote project van BIND is dan ook het ontwikkelen van het pand. Ons doel is om het transformatorhuisje zoveel mogelijk met (afval) materiaal en mankracht van het Hembrugterrein te ontwikkeling. Dat bespaart kosten, is minder milieubelastend en vergroot vooral het gevoel van gezamenlijke feestvreugde. Voor de inrichting willen we samenwerken met de creatieven van het Hembrug. Zo wordt de ruimte een tastbare afspiegeling van de creatieve energie op het terrein.

Vind jij het leuk om ons hierbij te helpen, heb je ideeën, een donatie, materialen of een helpende hand? Heel graag. We kunnen alle hulp gebruiken. Door het samen te ontwikkelen kunnen we er samen van genieten.

Volg BIND en de ontwikkeling van het pandje op Facebook of geef je op voor onze nieuwsbrief.

bind-ontwikkel04