In deze setting kwam ook bij mij een ‘oergevoel’ naar boven.

door een bezoeker: Bouwko Landstra,  Zaandam

De film, Fight Club met Brad Pit, werd vertoond in 1 van de gebouwen op het terrein en juist deze locatie bleek bij uitstek geschikt voor de vertoning. Veel vechtende mannen, op achteraf locaties, die voor hun plezier met elkaar op de vuist gaan, en dat alles tegen een achtergrond van verwrongen staal, ruw beton, ingegooide ramen. Lekker harde muziek die galmt door het gebouw, of wat daarvan over is.

bios13juni

Ikzelf ben niet zo’n vechtersbaas maar bij het zien van deze film in deze setting kwam ook bij mij een ‘oergevoel’ naar boven en had ik best wel wat klappen kunnen uitdelen. Gelukkig was dat niet nodig en was de sfeer uitermate ontspannen. Tijdens de pauze kon je aan de bar wat drinken en even later werd er zelfs popcorn uitgedeeld.

11312785_842722265810496_5920059049347420258_o
De meisjes achter de bar (beiden 14 jr) vroeg ik of ze de film niet ‘eng’ vonden (er vloeide uiteindelijk heel wat bloed). Dat niet, ze vonden de muizen die door de ruimte renden veel spannender…

Na de film nog kunst gekeken en geluisterd, kortom een complete avond uit in Zaandam, en veel leuker dan de ‘gewone’ bioscoop!

Dit vraagt om nog een editie BuitenBios 2016 !

Comments are closed