TE DOEN bij BIND:

mrt 2020

mrt
1
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mrt 1 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

mrt
8
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mrt 8 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

mrt
10
di
De BIND Schrijfkamer
mrt 10 @ 14:00 – 17:30
De BIND Schrijfkamer

Tijd en plek om te schrijven. Even los van het dagelijkse. Tevens een ontmoetingsplaats voor schrijvers uit de omgeving.

Voor wie?
Voor min of meer professionele veelschrijvers die toe willen komen aan ander schrijfwerk en/of andere schrijvers willen ontmoeten.

We starten rond 14:00 met koffie/thee. We kletsen even over onze schrijfdoelen, uitdagingen en ondervindingen.
Rond 14:30 gaat de muziek uit, we verspreiden en een ieder stort zich op de liggende schrijftaak.
Om 17:30 gaan de laptops uit, de schriften dicht en de flessen open!

mrt
15
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mrt 15 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

mrt
15
zo
CD presentatie Ali Baba met Turkse kinderliedjes!
mrt 15 @ 14:00 – 15:00
CD presentatie Ali Baba met Turkse kinderliedjes!

Presentatie nieuwe CD ‘ALI BABA’, met Turkse kinderliedjes!
Met een geweldige liveband: een superleuk feestje voor kinderen én volwassenen. Toegang gratis!

Türk çocuk şarkıları ile yeni CD “ALI BABA” sunumu!

Muhteşem orkestramızla sizlere canlı çalacağımız şarkıları ailenizle eşlik etmeye davet ediyoruz. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız. Çocuklarızı bu müzik şölenine getirmeyi sakın unutmayın!

mrt
22
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mrt 22 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

mrt
29
zo
BIND Boekenbrunch: Verwacht het onverwachte
mrt 29 @ 10:30 – 00:00
BIND Boekenbrunch: Verwacht het onverwachte

De eerste BIND Boekenbrunch neemt je mee buiten de gebaande paden. Centraal staan schrijvers die op briljante wijze over de grenzen van het realisme heenstappen. Laat je verbluffen, verrassen en verrukken door vleugjes van surrealisme en absurdisme.

Het muzikale duo Doris Bartels en Robin Leek, ook bekend als Moondance, brengt de teksten tot leven. Zij gaan lekker veel voorlezen deze ochtend – want dat dat genoegen alleen is voorbehouden aan kinderen, is natuurlijk een misverstand!

Renate Sun-Louw, organisator van de BIND Boekenbrunches, geeft achtergronden bij het thema en de gekozen schrijvers.

Entree voor deze ochtend: € 11,50, inclusief enkele brunch-hapjes en 1x koffie of thee
Of kies voor 3voor2: €23,- voor alle BIND Boekenbrunches voorjaar 2020 (29 maart, 17 mei en 14 juni)

Aanmelden: renate@overliteratuur.nl

Wil je graag naar de boekenbrunches komen, maar vind je het Hembrugterrein lastig bereikbaar? Laat het dan ook weten, dan gaan we kijken of we een oplossing kunnen vinden.

[achtergrond]

Doe leesinspiratie op tijdens de BIND Boekenbrunches! Drie heerlijke zondagochtenden met verrassende thema’s, leuke gasten en lekkere brunch-hapjes.

Er is een weldaad aan leesplezier beschikbaar: maar liefst 40.000 Nederlandstalige romans – oorspronkelijk en vertaald werk – kun je zó in huis halen. Toch wordt uit dat overdadige aanbod slechts een handjevol romans veelvuldig gelezen. In 2018 werd de helft van de boekhandelsomzet voor fictie behaald door slechts 0,88% van de titels. We leven dus in een echte bestsellerscultuur. Veel prachtige, waardevolle en bijzondere boeken worden nauwelijks opgemerkt. De BIND Boekenbrunch laat je kennismaken met enkele van die pareltjes buiten de bestsellers.

mrt
29
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mrt 29 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

apr

apr
5
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
apr 5 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

apr
12
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
apr 12 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

apr
14
di
De BIND Schrijfkamer
apr 14 @ 14:00 – 17:30
De BIND Schrijfkamer

Tijd en plek om te schrijven. Even los van het dagelijkse. Tevens een ontmoetingsplaats voor schrijvers uit de omgeving.

Voor wie?
Voor min of meer professionele veelschrijvers die toe willen komen aan ander schrijfwerk en/of andere schrijvers willen ontmoeten.

We starten rond 14:00 met koffie/thee. We kletsen even over onze schrijfdoelen, uitdagingen en ondervindingen.
Rond 14:30 gaat de muziek uit, we verspreiden en een ieder stort zich op de liggende schrijftaak.
Om 17:30 gaan de laptops uit, de schriften dicht en de flessen open!

mei

mei
10
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mei 10 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

mei
12
di
De BIND Schrijfkamer
mei 12 @ 14:00 – 17:30
De BIND Schrijfkamer

Tijd en plek om te schrijven. Even los van het dagelijkse. Tevens een ontmoetingsplaats voor schrijvers uit de omgeving.

Voor wie?
Voor min of meer professionele veelschrijvers die toe willen komen aan ander schrijfwerk en/of andere schrijvers willen ontmoeten.

We starten rond 14:00 met koffie/thee. We kletsen even over onze schrijfdoelen, uitdagingen en ondervindingen.
Rond 14:30 gaat de muziek uit, we verspreiden en een ieder stort zich op de liggende schrijftaak.
Om 17:30 gaan de laptops uit, de schriften dicht en de flessen open!

mei
17
zo
BIND Boekenbrunch: Herontdekte meesterwerken
mei 17 @ 10:30 – 10:45
BIND Boekenbrunch: Herontdekte meesterwerken

Elk tijdperk, elk land kent zijn eigen meesterwerken – maar het gros blijft voor ons volledig onopgemerkt. Sommige toegewijde vertalers en uitgevers proberen alsnog onze aandacht te vangen met juist díe parel waar zij zo ondersteboven van zijn. De laatste jaren zijn er gestaag ‘herontdekte’ klassiekers uitgebracht. Tijdens deze BIND Boekenbrunch kun je kennismaken met een selectie daarvan.

Speciale gast is de geprezen Chinees-vertaalster Silvia Marijnissen, bekend van onder meer haar vertalingen van Nobelprijswinnaar Mo Yan. Zij vertaalde onlangs het prachtige ‘De liefde van een half leven’ van Eileen Chang. Deze schrijfster behoort tot de absolute top van de Chinese literatuur, onder meer beroemd om de manier waarop ze Shanghai in de eerste helft van de 20e eeuw tot leven brengt. Silvia Marijnissen vertelt hoe het is om zo’n klassieker voor het eerst toegankelijk te maken voor de Nederlandse lezer.

Renate Sun-Louw, organisator van de BIND Boekenbrunches, geeft achtergronden bij het thema en de gekozen schrijvers.

Entree voor deze ochtend: € 11,50, inclusief enkele brunch-hapjes en 1x koffie of thee
Of kies voor 3voor2: €23,- voor alle BIND Boekenbrunches voorjaar 2020 (29 maart, 17 mei en 14 juni)

Aanmelden: renate@overliteratuur.nl

Wil je graag naar de boekenbrunches komen, maar vind je het Hembrugterrein lastig bereikbaar? Laat het dan ook weten, dan gaan we kijken of we een oplossing kunnen vinden.

[achtergrond]

Doe leesinspiratie op tijdens de BIND Boekenbrunches! Drie heerlijke zondagochtenden met verrassende thema’s, leuke gasten en lekkere brunch-hapjes.

Er is een weldaad aan leesplezier beschikbaar: maar liefst 40.000 Nederlandstalige romans – oorspronkelijk en vertaald werk – kun je zó in huis halen. Toch wordt uit dat overdadige aanbod slechts een handjevol romans veelvuldig gelezen. In 2018 werd de helft van de boekhandelsomzet voor fictie behaald door slechts 0,88% van de titels. We leven dus in een echte bestsellerscultuur. Veel prachtige, waardevolle en bijzondere boeken worden nauwelijks opgemerkt. De BIND Boekenbrunch laat je kennismaken met enkele van die pareltjes buiten de bestsellers.

mei
17
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mei 17 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

mei
24
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mei 24 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

mei
31
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
mei 31 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

jun

jun
7
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
jun 7 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

jun
9
di
De BIND Schrijfkamer
jun 9 @ 14:00 – 17:30
De BIND Schrijfkamer

Tijd en plek om te schrijven. Even los van het dagelijkse. Tevens een ontmoetingsplaats voor schrijvers uit de omgeving.

Voor wie?
Voor min of meer professionele veelschrijvers die toe willen komen aan ander schrijfwerk en/of andere schrijvers willen ontmoeten.

We starten rond 14:00 met koffie/thee. We kletsen even over onze schrijfdoelen, uitdagingen en ondervindingen.
Rond 14:30 gaat de muziek uit, we verspreiden en een ieder stort zich op de liggende schrijftaak.
Om 17:30 gaan de laptops uit, de schriften dicht en de flessen open!

jun
14
zo
BIND Boekenbrunch: Duik in de klassiekers
jun 14 @ 10:30 – 10:45
BIND Boekenbrunch: Duik in de klassiekers

Er zijn van die namen die overal ter wereld met ontzag worden uitgesproken. Over sommige schrijvers wordt zo gewichtig gedaan, dat lezers er een beetje bang van worden. Nergens voor nodig; op deze ochtend ontdek je hoe leuk het is om die klassiekers gewoon eens te proberen. Renate Sun-Louw, organisator van de BIND Boekenbrunches, neemt je mee langs verrassend grappige, ontroerende en indrukwekkende passages uit de wereldliteratuur en veegt zo de misplaatste duurdoenerij van tafel.

Ook over klassieke muziek hangt vaak een waas van ontzag. Dat in dit genre voor leken net zo goed veel te genieten valt, toont pianiste Karlijn Blans. De pianostukken en de literaire teksten gaan met elkaar in gesprek.

Entree voor deze ochtend: € 11,50, inclusief enkele brunch-hapjes en 1x koffie of thee
Of kies voor 3voor2: €23,- voor alle BIND Boekenbrunches voorjaar 2020 (29 maart, 17 mei en 14 juni)

Aanmelden: renate@overliteratuur.nl

Wil je graag naar de boekenbrunches komen, maar vind je het Hembrugterrein lastig bereikbaar? Laat het dan ook weten, dan gaan we kijken of we een oplossing kunnen vinden.

[achtergrond]

Doe leesinspiratie op tijdens de BIND Boekenbrunches! Drie heerlijke zondagochtenden met verrassende thema’s, leuke gasten en lekkere brunch-hapjes.

Er is een weldaad aan leesplezier beschikbaar: maar liefst 40.000 Nederlandstalige romans – oorspronkelijk en vertaald werk – kun je zó in huis halen. Toch wordt uit dat overdadige aanbod slechts een handjevol romans veelvuldig gelezen. In 2018 werd de helft van de boekhandelsomzet voor fictie behaald door slechts 0,88% van de titels. We leven dus in een echte bestsellerscultuur. Veel prachtige, waardevolle en bijzondere boeken worden nauwelijks opgemerkt. De BIND Boekenbrunch laat je kennismaken met enkele van die pareltjes buiten de bestsellers.

jun
14
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
jun 14 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

jun
21
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
jun 21 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.

jun
28
zo
Bakkerij de Eenvoud bij Bind
jun 28 @ 12:00 – 16:00
Bakkerij de Eenvoud bij Bind

Rond 11 uur stoken we het houtvuur op in de grote leemoven bij Bind. Tijdens het stoken zorgen we voor wat deeg. De leemoven heeft ongeveer 2 uur nodig om op temperatuur te komen. Rond 13 uur is de temperatuur nog te hoog voor brood, maar een pizza of flammkuchen kan er dan prima in.  Zodra de temperatuur een beetje is gezakt kunnen de broden er in.

De Bind Bakker stookt, bakt, kletst en begeleidt en iedereen is welkom om mee te helpen. Vorm je eigen broodje, maak zelf deeg (alleen rond 12 uur) of help mee met het vuur. Neem ook gerust je eigen deeg mee voor in de leemoven.

We verkopen geen brood bij Bind, maar er is altijd wel een sneetje te proeven.

Bakkerij de Eenvoud is een initiatief van Peik Suyling en de oven bij Bind is de achtste in Nederland. De rol die de oven kan spelen in Zaandam en op het Hembrug willen we graag samen met de bezoekers en bewoners bepalen. Kom dus alle mooie ideeën delen en meld je aan als bakker of stoker.